No Title
cv: 2298 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Project Manager/Leider/Architect/Consultant
Badhoevedorp
01-12-2010
Project (ITC, technisch, zakelijk) rond Amsterdam

Technische Universiteit Delft Electrotechniek/Avionica.




Projectmanagement methoden Prince 2, PMBOK. Object Oriented programming, Webtechnieken, veel programmeertalen. Prince II en sturing van projectteams.




Diverse technische en zakelijke trajecten. In het bijzonder in de luchtvaart, organisatorisch en financieel. Projectmanager van diverse electronische producten, simulatie-, intranet- en internetoplossingen.

1989-Heden Solutions and Projects bv (www.solutionsandprojects.nl)
Directeur/eigenaar. Consultancy, project management, ontwerp en software-ontwikkeling op het gebied van simulatie, real-time systemen, Internet en Intranet toepassingen voor de volgende instituten en bedrijven:

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL)
Rabobank Aalsmeer
Ten Hagen en Stam (uitgever)
Ruimtevaart organisatie ESA
Luchtvaartlaboratorium NLR
Luchtvaartschool NLS
Baggermaatschappij Boskalis
Het ministerie van Economische Zaken
ING Bank
Nemo, Museum voor technologie
MKB bedrijven

Recentelijk is vooral Project Management geleverd, voor technische en zakelijke projecten. Onder meer projectleider geweest van de eerste versie van de www.automatiseringsgids.nl en medeontwikkelaar en implementatie van nationale wet- en regelgeving naar aanleiding van Europese richtlijnen op het gebied van veiligheid in de luchtvaart.  Tevens is opgetreden als coach voor projectleiders.

In het kader van de consultancy werd veelal een schriftelijke rapportering gevraagd van bevindingen en suggesties naar aanleiding van door de opdrachtgever geformuleerde plannen en systemen. De nadruk lag onder meer op het aanbrengen van structuur in life-cycle processen en op de systeemdefinitie van complexe simulatorconfiguraties.

Ook algemene softwareontwikkeling en human factor zaken stonden regelmatig in de belangstelling. Er zijn verschillende producten gerealiseerd. Het pakket Reduce-It! is ontwikkeld ten behoeve van kleurenreducering in de textielproductie. De Experiment Manager is gemaakt voor de simulatie van ATC data-link berichten en voor het remote besturen van een vluchtnabootser bij het NLR. De, in eigen beheer ontwikkelde, neuropsychologische testbatterij Perform is via uitgeverij Swets uitgebracht. En het product GazeTracker, een tool voor ergonomen waarmee het kijkgedrag van een operator kan worden bestudeerd (geleverd aan ESA, NLR, Saab Zweden). Al deze producten werden in C++ gemaakt. Naast software is hiervoor ook hardware en fijnmechanica ontwikkeld.

Voor het technologiemuseum Nemo in Amsterdam is de attractie Op Weg gemaakt. Deze applicatie behelst een simulatiespel voor "logistiek managers". Acht gebruikersstations en een server zijn hiervoor aan elkaar gekoppeld.

In het kader van standaardisatieprocessen bij de ESA is veel kennis opgedaan van gestructureerde ontwikkelmethoden en standaarden. Bij de ING Bank werd vooral een beroep gedaan op kennis van systeemarchitectuur en project management. De output van het project was een DLL in Microsoft Visual C++ geschreven ten behoeve van communicatie voor telebankieren.

Activiteiten omvatten zowel project management als participatie in de ontwikkeling van een intranet toepassing voor een grote luchtvaart maatschappij en voor de Rabobank. De intranet servers en de applicaties draaiden op het Windows NT platform. Met behulp van Microsoft ASP, JavaScript en HTML werd de applicatie gemaakt. Koppelingen naar Microsoft Access werden met behulp van ActiveX ODBC en de SQL database programmeertaal gemaakt.

Er is een gedegen vaardigheid ontwikkeld in C/C++ en met grafische toepassingen.

Ook met FORTRAN, Pascal en UNIX is ervaring opgedaan.

1982-1989 Koninklijke Luchtvaartmaatschappij KLM
Voornamelijk bij de afdeling vluchtnabootsers. Mijn taak bestond uit het ontwikkelen en onderhouden van simulatoren. Het werk omvatte de bouw van softwaremodellen, hardware-ontwikkeling en project management taken. Ervaring is opgedaan met real-time besturingssystemen (VAX VMS en MPX) en FORTRAN.