No Title
cv: 3090 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Functioneel applicatiebeheerder
Alphen aan de Rijn
01-mrt-2012
Freelance opdracht

Project Management
IBIS Consultancy

PK&JJ te Amsterdam
Van Kontakt tot Kontrakt

Open Universiteit
Modules: Economie en Geld, Organisatiekunde I & II, Balans, Resultatenrekening en Administratieve Processen

Pandata te Rijswijk
FO en gestuctureerd ontwerpen van systemen, Definitiestudie en Technieken voor informatie-analyse

AMBI
I.1 Basiskennis informatica, He.2 Elementaire informatiekunde, Hs.4 Kantoorautomatisering, He.1 Elementaire informatica

NIBE (bancaire opleiding)
Basis opleiding, Buitenland opleiding, Binnenland, Grondbeginselen Zakelijke Kredietverlening

Management Opleidings Centrum (MOC) te Driebergen
Basismethoden- en technieken voor bedrijfskundige assistenten, Toepassing van bedrijfskundige technieken

V.W.O.


Operating systems: Windows, MacOs 9/ OSX
Internet: HTML, ASP, Javascript, Php, XML
Databases: MSAccess, SQL Server, MySql
Projectleiding: MS Project
Functioneel ontwerpen: ER Studio, SDW
Grafisch ontwerpen: Adobe Photoshop. Illustrator, Swift 3D
Web design: Frontpage, Dreamweaver, Flash
Methodieken: SDM, Probaat
CMS: SmartSite, Desk


Pharos Reizen van ANWB (2004 - heden)
functioneel applicatiebeheerder
Ik zorg voor de verbinding tussen gebruikersorganisatie en ontwikkelaars voor de verdere ontwikkelingen van de core bedrijfssystemen (met name boekingssysteem, content management systeem en diverse websites).
Ten behoeve van de marktbewerking stel ik queries samen voor het benaderen van de klanten (trendontwikkelingen, mailings, klanttevredenheidsonderzoeken) met behulp van MS Query Analyzer.
Voor de nieuwbouw van het zoekgedeelte van de consumenten website heb ik het functioneel ontwerp geschreven.

Cone (1997- 2004)
als docent (1997 - 2005):
op het gebied van pc toepassingen les gegeven in MS Office, Groupwise, Exchange, web design, grafische toepassingen, o.a. voor de volgende klanten:
Gemeente Den Haag, Ministerie Verkeer en Waterstaat, Rijksluchtvaartdienst en diverse opleidingsinstituten.
Op freelance basis verbonden aan het ROC Leiden Volwassenenonderwijs als docent informatica (met name MS Office toepassingen) en Boekhouden.

overige werkzaamheden (1997 – 2004):
Het ontwerpen, implementeren, technisch beheren, hosten en redactioneel onderhouden van Internet en Intranet websites. Daarbij gebruikmakend van tools als: Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Acrobat, Macromedia Dreamweaver, SQL Server, IIS, MySql, PhpMyAdmin, SSH en programmeertalen als Javascript, PHP en ASP.

Ontwerp en distributie voor softwareprogramma’s in een totale oplage van duizenden exemplaren. Het betreft competitie programma’s voor evenementen als het wereldkampioenschap voetballen in 1998 en 2002 en de komende Europese Kampioenschappen 2004 in Portugal. Gebruikte tools: Borland Delphi / Installshield. Mijn aandeel betrof met name het ontwerpen van de gebruikersinterface en design, testen, gebruikersondersteuning, handleidingen maken, marketing en promotie.

projecten en opdrachten op detacheringsbasis:

CIPO, Gemeente Den Haag: juli 2003 – oktober 2003 (fase 2)
Als projectleider/ ontwikkelaar ten behoeve van de verdere uitbouw van het in 2001 opgeleverde informatiesysteem. Enerzijds betreft het een verbreding van de scope van de doelgroep (naast ouderen ook gehandicapten) en anderzijds het toevoegen en implementeren van geavanceerdere zoektechnieken. In mijn rol als projectleider ben ik verantwoordelijk voor de afstemming tussen gebruikersorganisatie en de ontwikkelaars van het informatiesysteem. Het nieuwe informatiesysteem is in oktober 2003 opgeleverd en te bekijken op:
http://www.vraagwijzerdenhaag.nl

Ministerie van VROM: februari 2003 – augustus 2003
Als Coördinator Intranet was mijn verantwoordelijkheid om voor de faciliterende afdelingen van het Ministerie (o.a. ICT-Dienst, HRM, Juridische Zaken, Facilitaire dienst) de Intranet-informatie op een logische en consistente wijze aan de VROM-medewerkers te presenteren (Smartsite content management systeem). Dit betekende in de praktijk het aansturen en ondersteunen van redacteuren, het overleggen met de betreffende instanties over het presentatie format en het vervaardigen van redactionele bijdragen.

Tevens was ik verantwoordelijk voor de totstandkoming en implementatie van een webversie van interne procesbeschrijvingen (gebruikte tool: Mavim) en andere content-overstijgende projecten (bijvoorbeeld enquetes). Mijn verantwoordelijkheid lag hierbij in het aansturen van de betrokken partijen (opdrachtgevers/ ontwikkelaars en webbeheerders), daarbij gebruik makend van mijn expertise.

Randstad Transportdiensten: mei – juni 2002
Realisatie en implementatie van een elektronisch nieuwsbulletin. Het bulletin had tot doel om personeel van Randstad te stimuleren om omzet targets te halen, waarbij een competitie-element tussen verschillende vestigingen was ingebracht. De ontwikkeling van het bulletin heb ik zelf verzorgd (HTML / Javascript), alsmede het bouwen van een applicatie, waarmee de HTML-Nieuwsbrief via mail door Randstad naar de verschillende vestigingen in het land verstuurd kon worden.

CIPO, Gemeente Den Haag: december 2000 – september 2001 (fase 1)
De ontwikkeling van een een Internet en Intranet informatiesysteem ten behoeve van informatie voor 55+-ers in de regio Haaglanden. In deze eerste fase enerzijds werkzaam geweest als projectleider, die als intermediair optrad tussen gebruikersorganisatie en programmeur. Tevens heb ik zelf de Internetinterface ontworpen, alsmede de achterliggende programmatuur (Asp-pagina’s met SQL Server database). Het Internet systeem wordt ‘gevoed’ door een lokale Delphi applicatie.

KPN Telecom: augustus 1999 – november 2001
Als projectleider functioneel ontwerp gemaakt voor een order en workflow systeem, waar ca. 1000 medewerkers gebruik van maken en dat betrekking heeft op de werkplanning van uit te voeren werkopdrachten. Daaropvolgend was ik als projectleider betrokken bij de software development, testen en implementatie van betreffend systeem (gebruikte methodiek: Probaat, software tools: ER Studio, SDW en MS Project). Na de oplevering van de applicatie ben ik nog enige tijd betrokken geweest bij het inrichten (o.a. 1e en 2e lijns ondersteuning) en uitvoeren van het functioneel beheer. Tot mijn taken behoorde o.a. ook het creeëren en uitvoeren van management rapportages, hetgeen gebeurde met een zelf ontworpen Accesss applicatie (ODBC-koppeling met SQL Server productie omgeving).


ING Bank (1991-1999)
stafmedewerker organisatie en informatie
systeembeheer voor de regionale en lokale ING kantorenorganisatie (OS/2-omgeving).

adviseur betalen
het adviseren van zakelijke relaties op het gebied van de mogelijkheden van electronic banking en mogelijkheden van interfacing van interne financiële systemen (bv. Exact) met bancaire systemen. Verkoop van bancaire software (bijv. electronic banking software) en hardware (bijv. betaalautomaten) aan zakelijke relaties en het afsluiten van contracten met speciale condities voor zakelijke rekeningen. Ik heb deze commerciële functie op diverse ING-kantoren uitgeoefend en op basis van deskundigheid en overtuigingskracht zorggedragen voor deals met klanten, bijv. WereldNatuurFonds (Zeist) en Swets (Lisse).

Postbank (1983-1991)
organisatie-analist
het opstellen en onderhouden van procedures op het gebied van buitenlands betalingsverkeer

project planner
alloceren van mensen en middelen, bewaken van de projectvoortgang ten behoeve van projecten op het gebied van electronisch betalingsverkeer


Moret & Limperg (1980-1983)
assistent-accountant
controle op de boekhouding en opstellen van jaarrekeningen voor diverse bedrijven en instellingen