No Title
cv: 3358 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Projectmanager
Zwolle
In overleg
nieuwe opdracht

OPLEIDINGEN:
2003 APICS CPIM (Certified Production Inventory Manager)
1999 AMBI basis
1993 Technische Bedrijfskunde (Universiteit Twente)
1986 VWO

CURSUSSEN:
2004 Prince2 (nog niet afgerond)
2004 Microsoft Navision 3.7
2004 MyFactory
2003 Porini CDS
2001 Peoplesoft HR 8
2000 Essentus Sourcing & Demand

TRAININGEN:
Projectmanagement I&II, Projectmatig Werken, Communicatieve vaardigheden, Sociale Vaardigheden, Informatie analyse, Structured analysis, Structured Design, Project Audit Course, Basic Audit Course, Recruitment, Time management.

SOFTWAREKENNIS:
• MBS Navision (ERP)
• IhrPartner MyFactory (ERP)
• MS Access
• MS Project
• SQL
• Porini CDS (Product Data Management applicatie)
• Essentus Sourcing & Demand
• Exact Globe 2000
• System A3 forecasting
• MS Office XP

2004-heden Business consultant implementatie management rapportage bij confectiebedrijf
Voor McGregor Fashion groep functionele ontwerp gemaakt voor rapportages in Cognos (Impromptu en Powerplay). Doelen van project waren verlagen van hoeveelheid handmatig werk, verlagen interventie van ICT afdeling voor rapportages, verhogen van zelfstandig realiseren van betrouwbare rapporten door gebruikers op gewenste momenten. Daarvoor veelvuldig overleg met gebruikers gehad, standaardisatie van rapportageopzet ingevoerd. Technische realisatie van rapporten begeleid en organisatorische wijzigingen geadviseerd om betrouwbaarheid van rapportage te verhogen. (voorkomen van onjuiste of onvolledige data). Business Intelligence voor management rapportages efficiënter en effectiever toegepast. In dit project is een datawarehouse gemaakt met data afkomstig uit een Intentia Movex AS/400 omgeving.

2004 Business consultant Marktonderzoek software winkelautomatisering
Marktonderzoek naar de functionaliteit van retail backoffice software voor centraal geleide retailorganisaties. Onderzochte oplossingen betroffen de Navision 3.7 oplossing van ACA en Cobra/Centric, Business One van SAP, ProFashionAll/ Getronics en Unisoft.

2003-2004 Business consultant PDM/PLM implementatie bij confectiebedrijf.
Bij Canda International AG te Essen (D) als applicatie- en businessconsultant PDM/PLM systeem CDS geïmplementeerd van Porini Srl. (PDM=product data mgt, PLM= product lifecycle mgt). Systeem geconfigureerd conform wensen klanten in overleg met key-users. Opstellen van functionele specificaties voor modificaties aan het CDS systeem. Leverancier geassisteerd met verbetering van product. Tevens een intermediair tussen Italiaanse leverancier en Duitse klant. Key-users getraind.

2003-2004 Business consultant PDM/PLM implementatie bij confectiebedrijf
Bij Divare/DFS als applicatie- en businessconsultant PDM/PLM systeem CDS geïmplementeerd van Porini Srl. Systeem geconfigureerd conform wensen klanten in overleg met key-users. Tevens een intermediair tussen Italiaanse leverancier en Divare/DFS. Key-users en eindgebruikers getraind

2003 Ontwikkeling orderadministratie systeem voor grafisch bedrijf
Voor Prefix Print een printing on demand orderadministratiesysteem ontwikkeld m.b.v. MS Access.

2003 Business consultant inventarisatie management rapportage bij confectiebedrijf
Voor McGregor Fashion groep een onderzoek gedaan onder het management van alle werkmaatschappijen om de Business Intelligence mogelijkheden meer optimaal te benutten. Geadviseerd om complexe rapportagevraagstukken niet uit te voeren aangezien dat niet rendabel was gezien de aanstaande vervanging van de bedrijfssystemen. Advies is overgenomen.

2003 Business consultant EDI project bij confectiebedrijf
Voor McGregor Fashion groep als projectleider en business consultant zorg gedragen voor de realisatie van uitwisseling van verkoopfactuurinformatie met de inkoopverenigingen m.b.v. EDI. Gerealiseerde doelen van project zijn kostenbesparing en verlaging van debiteurensaldo.

2003 Project manager en business consultant ERP pakketselectie bij confectiebedrijf
Bij H.Berghaus projectleider tijdens een pakketselectie voor een nieuw ERP/warehouse systeem. Onder hoge tijdsdruk eisen en wensen gespecificeerd, leveranciers/producten beoordeeld en demonstraties georganiseerd. Het eindresultaat was een adviesrapport aan de klant. Advies is overgenomen, maar door het inzicht in de implementatiekosten gecombineerd met de tegenvallende bedrijfsresultaten heeft de klant besloten de investering uit te stellen.

2001- 2002 Project manager en business consultant ERP implementatie bij confectiebedrijf
Implementatie van het ERP systeem Essentus Vision Sourcing & Demand bij J.Meerschwam b.v.. De dagelijkse werkzaamheden bestonden uit:
• Opstellen van plan van aanpak en bewaken van planning en budget
• Inrichten van Essentus Vision Sourcing & Demand
• Inrichten van Exact Globe 2000 financieel systeem
• Functioneel ontwerp van interfaces
• Begeleiden van de key-users
• Vaststellen van oplossingen voor inrichtingsvraagstukken.
• Coördinatie van installatie van nieuwe infrastructuur
• Training van key-users

1998 – 2001 CMG, consultant bij divisie Trade, Transport & Industry

2000 – 2001 Business consultant ERP implementatie confectiebedrijf
Implementatie van het ERP systeem Essentus Sourcing & Demand bij Oilily.
De dagelijkse werkzaamheden bestonden uit:
• begeleiden van diverse werkgroepen
• configuratie van product set up, supplier set up, costing, customer set up, customer credit management, sales order entry and editing, allocating inventory, invoicing/RMA
• advisering van directie retail en warehouse management vraagstukken.
• uitvoering van pakketselectie voor Point of Sale functionaliteit.

2000 Projectleider ERP/WMS/Retail pakketselectie confectiebedrijf
Tijdens dit adviestraject bij Oilily als projectleider verantwoordelijk voor een team van 10 personen, bestaande uit interne en externe projectleden in een zeer korte periode van 9 weken.
Tijdens de vervolgfase als projectleider de selectiefase. De rol bestond uit het adviseren van de klant tijdens een uitgebreide demonstratieperiode, wat leidde tot een definitieve keuze voor de oplossingen voor de wholesale, retail, warehouse management en financiële applicaties. Daarnaast ook voor een aantal satellietsystemen, namelijk sales force automation en forecasting systeem.

1998 – 1999 Projectleider en systeem analist bij luchtvaartmaatschappij.
Werkzaam in team dat contracten- en klachtenafhandeling systeem ontwikkeld voor KLM Passage als systeemanalist/ (waarnemend) projectleider. De dagelijkse werkzaamheden bestonden uit:
• wijzigingsvoorstellen analyseren op functionele haalbaarheid en functionele specificaties opgesteld.
• opstellen en bijhouden van de planning
• opstellen van de voortgangsrapportages
• aansturing van het ontwikkelteam in India (8 personen)
• acceptatietests uitgevoerd on-site in India.
• verspreiding van nieuwe releases bij vestigingen in Europa en V.S. begeleid.

1993 – 1998 PHOENIX MEGATRONICA N.V.

Kwaliteitsmanager bij industriële holding.
Bij deze holdingmaatschappij verantwoordelijk voor implementatie van NEN-ISO 9001 kwaliteitsborgingsystemen. Phoenix is actief in projectmatige bouw van instrumentatie voor de procesindustrie, handel in instrumentatie voor telecommunicatiebedrijven en productie van onderdelen voor scheepvaartindustrie.

Uitvoerend projectleider bij selectie, implementatie, ontwikkeling en beheer van ERP systeem bij industriële holding.
De applicatie Navision is in gebruik genomen bij de holding en de 5 werkmaatschappijen in Nederland, België en Groot-Brittannië. De toepassinggebieden waren de verkoop-, inkoop-, voorraad-, project-, service- en financiële administratie en managementrapportage. Verantwoordelijk voor het selecteren, implementeren, trainen en in gebruik nemen/beheer van ERP systeem, inclusief organiseren van alle infrastructurele- en hardware voorwaarden.