No Title
cv: 3541 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Technisch schrijver/vertaler
Hoofddorp
01-nov-2012
projecten (IT, techniek, logistics (SAP)

Universitair
Doctoraal Engelse Taal- en Letterkunde 1980-1987Katholieke Universiteit NijmegenHoofdvak:Amerikaanse literatuurBijvakken:Vroeg 20ste-eeuwse Engelse romanFilm- en theaterwetenschappen

Overige kwalificaties
Onderwijsbevoegdheid 1e-graadsbevoegdheid, 1986
Beëdigd vertaler Beëdigd als vertaler bij de Arrondissementsrechtbank te Arnhem, 14 juni 1989.

Cursussen

Helpsystemen (Euroforum) Het ontwerpen van Helpsystemen.
Gebruikersinterfaces (PAO) Het ontwerpen van gebruikersinterfaces.
SAP (SAP Nederland) ERP-workflows (inzicht in bedrijfsprocessen rond SAP)
Kennismanagement (ICMS) Diverse cursussen in theorie en gebruik van kennismanagementsystemen.

Nederlands Moedertaal
Engels Vloeiend
Duits Vloeiend
Frans Goede passieve en actieve vaardigheden
Maleis/Bahasa Indonesia Enige passieve en actieve vaardigheden
Spaans/Portugees/Italiaans Redelijke passieve vaardigheden, enige actieve vaardigheden

Rijbewijs BE

Free-lancer 2005-
Docz bvHeemstede 2003-2004
Scriptware bvHeemstede 1990-2003

Algemeen

Documentatie-ontwikkeling Onderdelen:· Analyseren· Structureren· Ontwikkelen (schrijven, tegenwoordig vaak begeleiden en adviseren van junior schrijvers)· Aanbrengen van functionaliteit in de vaak elektronische systemen (koppelingen, index, zoekfuncties)· Redigeren
Specifiek

Microsoft Het schrijven van een persbericht voor de nieuwe Speech Server van Microsoft.
CTA (Centre Technique de Coopération Agricole et Rurale ACP-PE) Ontwikkelen van Engelstalige elektronische Help voor een abonnements- en relatiemanagementtoepassing.
TomTom Ontwikkelen van een Engelstalige handleiding voor een autonavigatiesysteem (hard- en software).
BIE (Bureau Industrieel Eigendom) Ontwikkelen, structureren en redigeren van een website met 60 interviews over ervaringen op het gebied van octrooiaanvragen.
BIE (Bureau Industrieel Eigendom) Ontwikkelen, structureren en schrijven van een Cd-rom met informatie over octrooilicenties.
Parenco (fabrikant van krantenpapier) SAP (ERP-toepassing). Analyse van de workflows en procedures (via functionele specs, technische specs, interviews en hands-on-ervaring), opzetten van de structuur voor de Nederlandstalige elektronische documentatie (HTML), beschrijven van de workflows, procedures en bijbehorende instructies voor SAP, redactie van het geschrevene.
PWN (Provinciaal Noord-Hollands Waterleidingbedrijf) SAP (ERP-toepassing). Analyse van de workflows en procedures (via functionele specs, technische specs, interviews, meetings en hands-on-ervaring), opzetten van de structuur voor de Nederlandstalige elektronische documentatie (HTML), coördinatie van het beschrijven van de workflows, procedures en bijbehorende instructies voor SAP, redactie van het geschrevene.
LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland) Ontwikkeling van systeembeschrijvingen, noodprocedures en quick reference handboeken voor luchtverkeersleiders op de torens van Rotterdam en Lelystad.
LVNL Ontwikkeling van een handleiding voor AIDA, een radiocommunicatiesysteem.
LVNL Ontwikkeling van een handleiding voor ADAS, een vluchtplancommunicatiesysteem.
LVNL Opstellen van een rapport over te volgen uitwijkprocedures voor civiele en militaire verkeersleiders in het geval van een calamiteit, dit naar aanleiding van een bespreking tussen militaire en civiele luchtverkeersleidingsautoriteiten.
LVNL Opstellen van een uitgebreid rapport over een nieuw verkeersleidersconcept voor de regionale velden Beek en Eelde aan de hand van een driedaagse brainstormsessie met regionale luchtverkeersleiders.
Heineken Brouwerijen SAP (ERP-toepassing). Analyse van de workflows en procedures (via functionele specs, technische specs, interviews, meetings en hands-on-ervaring), opzetten van de structuur voor de Engelstalige elektronische documentatie (HTML), coördinatie van het beschrijven van de workflows, procedures en bijbehorende instructies voor SAP, redactie van het geschrevene, zelf voor een deel meeschrijven. Dit ten behoeve van een wereldwijde roll-out onder supervisie van het Heineken Business Competence Centre.
LVNL Ontwikkeling van systeembeschrijvingen, uitwijkprocedures en zogenaamde 'Quick Reference Handbooks' voor de verkeersleiders op de regionale velden van Rotterdam en Lelystad.
Van Melle (snoepfabrikant) SAP (ERP-toepassing). Analyse van de workflows en procedures (via functionele specs, technische specs, interviews, en hands-on-ervaring), opzetten van de structuur voor de Nederlandstalige elektronische documentatie (HTML), beschrijven van de workflows, procedures en bijbehorende instructies voor SAP, redactie van het geschrevene.
Nedap Agri (agrarische toepassingen) Analyse van de documentatiebehoefte, structurering van de Engelstalige elektronische documentatie en aansluitende ontwikkeling van de documentatie ten behoeve van Cow Management, een HTML-toepassing voor de melkveehouderij.
DTO (Defensie Telematica Organisatie, de samengevoegde rekencentra van Defensie) SAP (ERP-toepassing). Analyse van de workflows en procedures (via functionele specs, technische specs, interviews, meetings en hands-on-ervaring), opzetten van de structuur voor de Nederlandstalige elektronische documentatie (HTML), coördinatie van de beschrijvingen van de workflows, procedures en bijbehorende instructies voor SAP, redactie van het geschrevene, zelf voor een deel meeschrijven. Dit was gedeeltelijk een vervolg op de werkzaamheden verricht voor DCC (zie beneden).In het kader van het samenvoegen van alle rekencentra bij Defensie moest voor deze nieuwe organisatie de hele SAP-implementatie (tevens nieuwe release) opnieuw plaatsvinden, met voor een klein deel oude DCC-processen die moesten worden aangepast, maar voor het merendeel nieuwe processen, gezien het veel bredere karakter van de nieuwe organisatie.
Fluor Daniel (internationaal ingenieursbureau voor de petrochemische industrie) Analyse van autonome en interdisciplinaire workflows en procedures (via functionele specs, technische specs, stroomschema's, interviews en meetings) van de verschillende disciplines binnen het ontwerptraject van petrochemische installaties, structurering van de Nederlandstalige elektronische documentatie (HTML Help), coördinatie van de beschrijvingen van de workflows en procedures ten behoeve van IDB-Ipex, een centrale databasetoepassing met een aantal geïntegreerde applicaties voor het ontwerpen van industriële installaties.
DCC (voormalig rekencentrum van het ministerie van Defensie) SAP (ERP-toepassing). Analyse van de workflows en procedures (via functionele specs, technische specs, interviews, meetings en hands-on-ervaring), opzetten van de structuur voor de Nederlandstalige elektronische documentatie (WinHelp), coördinatie van de beschrijvingen van de workflows, procedures en bijbehorende instructies voor SAP, redactie van het geschrevene, zelf voor een deel meeschrijven. Dit bij twee opeenvolgende implementaties.
KLM Analyse van de documentatiebehoefte, structurering van de Engelstalige elektronische documentatie (HTML Help) en aansluitende ontwikkeling. Dit ten behoeve van FSDS en PCS, twee gekoppelde applicaties voor respectievelijk vluchtplanning en bijbehorende payload-berekeningen.
KLM Ontwikkeling van een Engelstalig handboek voor het gebruik van twee elektronische marketingapplicaties, CET (Channel Economics Tool) en CER (Channel Economics Reporter).
Grontmij (grondontwikkelaar) Ontwikkeling van een reeks papieren handboeken voor een managementsysteem ten behoeve van grondexploitatie.
SDU Ontwikkeling van een papieren handleiding voor het abonnementssysteem van SDU, in opdracht van RCC-IVEV, onderdeel van het voormalig rekencentrum van de Nederlandse overheid.
KLM Ontwikkeling van een Nederlandstalig handboek voor MPS, een verder Engelstalige toepassing voor de planning en het onderhoud van KLM-werkroosters.

KLM Ontwikkeling van een papieren handleiding voor PRS, een personeelsplanningsysteem.
Register Amsterdam Analyse van de documentatiebehoefte van de organisatie (via bestaande teksten, interviews en meetings), HTML-structuur opzetten voor onderbrenging werkprocessen, procedures en wetteksten, bestaande procesbeschrijvingen redigeren en samen met bijbehorende wetteksten inpassen in de nieuwe elektronische structuur, waar nodig schrijven van aanvullende teksten.
KLM Ontwikkeling van Engelstalige procesbeschrijvingen voor de systeembeheerders van DAISY, de centrale financiële applicatie van de Corporate Controller.
Meetkundige Dienst Rijkswaterstaat Ontwikkeling van een Nederlandstalige papieren handleiding voor HIS, een toepassing voor de verwerking en berekening van NAP-hoogtegegevens.
Computercentrum Waterleidingbedrijven Ontwikkeling van een Nederlandstalige handleiding voor OWIS/ZUIS, een managementsysteem voor oppervlaktewateren en reinigingsinstallaties.
Delaware Computing (laboratoriumsystemen) Ontwikkeling (over een aantal jaren) van ILIS, een laboratoriumsysteem.
ICIM (voormalig rekencentrum Rijkswaterstaat, thans EDS) Ontwikkeling van een brochurelijn voor ICIM (het voormalig rekencentrum van Rijkswaterstaat) ten behoeve van het brede scala van diensten dat deze organisatie te bieden had.
Tulip Computers Het schrijven van advertentieteksten voor Tulip-producten.

Overige

ICE knowledge database Mede opzetten en ontwikkelen van een tekstdatabase voor kennismanagementdoeleinden in opdracht van de werkgever, Scriptware bv.

Vertalen

Intel (microprocessoren) Vertaling van tv-reclames en advertentieteksten voor Intel-processoren.
Tennant (industriële schoonmaakmachines) Vertaling van Engelstalige handboeken voor industriële schoonmaakmachines.
Reinzink (fabrikant van zinken daken) Vertaling van een Duitstalig handboek voor verschillende technieken en gereedschappen gebruikt bij zinken dakbedekkingen en andere toepassingen van zink.
CIRCON (psychologisch onderzoeksinstituut) Vertaling van technische documentatie voor een interactief trainingssysteem voor handvuurwapens (FATS, Firearms Training System) in opdracht van het Ministerie van Defensie.
SIAC (ICL softwarehuis) Vertaling van gebruikersdocumentatie bij MGB Ledgers, een financiële en administratieve toepassing.
Diverse vertaalopdrachten Allerlei kleine vertaalopdrachten door de jaren heen, teveel om op te noemen.