No Title
cv: 4995 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV'sIBM Domino en MS-Exchange manager
Barendrecht
1-2-2013 (freelance)
Migratie en onderhoudsprojecten

Opleidingen:
1980 - 1984; MTS elektronica: diploma
1978 - 1980; LTS electrotechniek: diploma
1975 - 1978; : MAVO
Cursussen
Microsoft MCSE Essentials 5 cursussen uit de essentials-reeks
Lotus Domino R5 HTML WEB development
Lotus Domino R5 implementing a Lotus Domino infrastructure
Lotus Notes client
Migration from Novell Netware to MS-Windows
Microsoft Networking Technologies
A+
MS-Windows 95, integration of Novell Netware and Windows networking
Computerboekhouden

Veel kennis en ervaring met IBM Domino, IBM Notes, MS-Exchange 2007 en 2010. Veel ervaring met onderliggende platforms. Serverbeheer, messagingbeheer, email security. Aanpassen van bestaande systemen in IBM Domino/Notes.
Zeer ruime ervaring met grote organisaties/multinationals die (tijdelijk) beheer nodig hebben voor messaging platforms. Migratie problemen en doorlooptijden zijn vaak lastig en alleen met veel ervaring op te lossen en in de gaten te houden.
Bekend met verschillende tools en systematiek, waaronder ITIL, OTAP en change-processen. Compliance- en bewaking van security zijn geen probleem.

aug 2009 – dec 2012 Lotus Notes en Domino administrator bij een bank. Deze financiele instelling migreert van Lotus Domino R8 naar MS Exhange 2007 en heeft gedurende dit project behoefde aan een ervaren administrator die beide platforms kan bedienen.
Het project omvat onder andere de inrichting van de (virtuele) server-infrastructuur, opzetten van Outlook clients (uitrol door middel van Microsoft tools). Migratie van bestaand mailsysteem naar Exchange met omzetting van alle email en archieven. Uitfaseren van de Lotus Domino mail infrastructuur.
Mede opzetten van mail-archivering met Symantec Enterprise Vault en converteren van alle Lotus Notes archieven naar Enterprise Vault.
Tweede project: (vanaf eind 2011) Opbouwen van nieuwe email-infrastructuur gebaseerd Microsoft Exchange 2010.
Keywords: Migratie, LN 8, Domino R8, VMWare, Exchange 2007, Exchange 2010, PowerShell, Active Directory, Blackberry, BES, ITIL.
okt 2008 – jul 2009 Lotus Notes en Domino administrator bij een multinational accountants organisatie. Mede verantwoordelijk voor het beheer van de Domino servers, mail routing en internationaal replicatie verkeer. De infrastructuur is groot en verdeeld in verschillende domeinen.
Tevens verantwoordelijk voor een deel van de design-changes in databases en ontwikkelen van nieuwe toepassingen. Domino-server omgeving draait op Wintel en op Solaris servers. Het project omvat de volledige migratie van alle LN servers naar een service provider in Engeland.
Keywords: LN 7, Domino 7.0.2 FP3, Solaris, Wintel, DNS, Notesmail, SMTP, BlackBerry, BES, ITIL.
jan – sep 2008 Project bij een multinational. Deze internationale organisatie migreert diverse Lotus-Notes domeinen van versies 5.0, 6.0 en 6.5 naar Lotus Notes clients 7.0. Microsoft Exchange domeinen worden omgezet naar Lotus Notes en het serverpark migreert naar Domino R 6.5 Mijn taak omvat derde lijns support aan de teams die in het veld de migraties uitvoeren en ondersteunen van het administratieve proces.
Keywords: LN 5, 6.5 en 7, Domino 6.5 en 7.0.2, Wintel, SMTP, DNS, BlackBerry, VMWare.
sep – nov 2007 Project consultant Infrastructure bij een Multinational.
Implementatie van UPS-systemen in de hoofdvestiging en op de locaties in Leuven, Deurne en Katwijk. De UPS systemen worden op afstand beheerd. De servers, alsmede netwerkcomponenten en telefooncentrales werken via de UPS systemen.
Implementatie van geautomatiseerd Update systeem op basis van het Microsoft WSUS 3.0 Services. Deze oplossing is schaalbaar en beheersbaar gemaakt, zodat uitbreiding naar de verschillende Europese en Noord-Amerikaanse vestigingen mogelijk is.
Keywords: Windows 2k3, Windows XP, WSUS, SNMP, SMTP, Power Supplies, UPS.
1997 – 09-2007 Systeembeheerder en netwerkspecialist (Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam)
Verantwoordelijkheden en taken:
Ontwikkelen en onderhouden van het intranet en emailsysteem op basis van Lotus Domino R5. Directory beheer en alle administratieve taken die bij het Lotus systeem horen. Ontwikkelen van intranet-onderdelen. Ontwikkelen van documententatie databases, mail-in databases, auto-mailers en auto-responders. Koppeling onderhouden naar email-sub systemen, (antivirus op basis van Norton AV en PGP encryptie op basis van T/Bone SecureMail Gateway)
Voorbereiden van migratie naar Lotus-Domino R7.
Preventief en correctief onderhoud aan infrastructuur:
- Serversystemen in de breedste zin van het woord
- Mastersystemen, die als bron dienen voor het installeren van werkstations
- Telefooncentrales, toestellen, klein onderhoud, gedeelde programmering, onderhoud toestellen en faxen (Panasonic centrales)
- Netwerkcomponenten (switches, hubs, routers), netwerkbekabeling
- Ondersteuning in en met gebruik van het SK-Net toegangscontrolesysteem
Verzorgen 1e en 2e lijns helpdesk
Verzorgen en handhaven van gewenst niveau van informatiebeveiliging. (Virusbeveiliging, toegangsbeveiging, backup en restore)
1995 – 1996; Hoofd technische dienst / automatisering van het Europese distributiekantoor van een fabrikant van computeronderdelen in Taiwan
1994 – 1995; Hoofd technische dienst / assemblage-afdeling van een Belgisch computerbedrijf
1994 – 1996; Op freelance basis cursussen geven voor Scheidegger en het Amerikaans bedrijf USTraining.com. Vakken: computerboekhouden, Office-suite en A+.
1993 – 1994; Hoofd technische dienst / bedrijfsleider van een computerbedrijf
1985 – 1993; Eigenaar van een computerbedrijf, gespecialiseerd in reparatie en ontwikkeling
1984 – 1985; Electronica monteur, televisie- en radiotechniek (AV monteur)