No Title
cv: 6907 bekijken ------------------------------<-<- pagina terug
  • Reageer per email
  • Bel voor bemiddeling
  • Naar alle CV's



Senior Java/J2EE Developer
BARENDRECHT
1-3-2011
Java/J2EE opdracht


1995-1996 Open Universiteit (Kennissystemen)
1991-1992 NOVI HBO plus (AMBI) 4 GL Systeem ontwikkelaar (uniface)
1985-1987 HTS Electronica
1982-1985 MTS Electronica
1978-1982 LTS

2007 Capgemini
J2EE webcomponent

2007 IBM
RUP 7.0

2005 Bea
BEA Weblogic Process Edition, Service-oriented Architecture

2003 Twiice
UML,RUP

2001 Ordina
* E-Business Masterclass (JAVA specialisatie)
2000 Global Knowledge
* Microsoft Visual InterDev
1999 5Hart-IT
* ORACLE SQL voor ervaren automatiseerders
1998 Haagse Hogeschool
* Projectmanagement
1998-1999 Getronics
* Personal Performance
* Systeemontwikkeling m.b.v. Yourdon methodiek
* Interviewtechniek
* Discussietechniek
1996 ORION Opleidingen
* C++ en OO
* Technisch Ontwerp
* Gestructureerd Ontwerp
1996 ICS Opleidingen
* OS400


Ik heb meer dan 15 jaar werkervaring in de automatisering. In al die jaren heb ik grote kennis en ervaring van Java/J2EE opgedaan. Ik kan rollen als senior developer en designer vervullen. Ik werk zich snel in nieuwe omgevingen en technologieën in. Ik ben resultaat gericht, enthousiast, plezierig, collegiaal en heb een groot doorzittings vermogen.

Ik heb, na mijn studie electronica, samen met twee vrienden een eigen bedrijf opgestart, waar ik mijn eerste ervaring heb opgedaan met programmeren en ontwerpen. Na twee jaar heb ik als docent pc technicus bij SCR gewerkt. De volgende jaren heb ik in verschillede ICT bedrijven gewerkt als developer en desgner, waar ik ervaring heb opgedaan met verschillende programmeer talen(C, C++, dBase, Foxpro, Visual Basic, Java) en met verschillede ontwikkelmethoden (sdm, dsdm, rad, rup).
Het vakinhoudelijk intresse van mij gaat uit naar Research en Development, Component Based Development, het opzetten van framework, webservices en portals.


Computer Hardware & Software
Elektriciteitsvoorzieningen
Life insurance
Olie- en gaswinningsbedrijven
Regionale en Lokale Overheid
Retail Banking

J2EE webcomponent
RUP 7.0
BEA Weblogic Process Edition, Service-oriented Architecture
UML,RUP
E-Business Masterclass (JAVA specialisatie)
Microsoft Visual InterDev
ORACLE SQL voor ervaren automatiseerders
Projectmanagement
C++ en OO
Technisch Ontwerp
Gestructureerd Ontwerp
OS400


01-02-2008
Klant
Port infolink
tot heden
Rol
Developer

Omgeving
Java/J2EE Oracle Toplink Datadirect(XQuery) Struts Agile

Activiteiten


Port infolink werkzaamheden:
Port infolink is een professionele, marktgedreven dienstverlener met een havenbrede focus.
Port infolink heeft een Port Community Systeem ontwikkeld voor de Rotterdamse haven.
Op dit moment bouwt Port infolink aan het Port Community Systeem (PCS). Voor de markt realiseert zij een optimalisatie van de processen in de transportketens d.m.v. online informatie- en communicatiediensten.
Bij Port infolink werken circa 60 medewerkers.

Mijn rol binnen Port infolink:
Als Senior Java Developer ben ik binnen een team developers verantwoordelijk voor ontwikkelen en verdere uitbouw van het complexe deel van het PCS.
Ik werk met de nieuwste tools en technologie, zoals Datadirect(XQuery), JHeadstart, Eclipse, JUnit, CVS, en Castor.
Het systeem draait in een Linux/Oracle/J2ee omgeving waarbij Messaging, Java-core en JSP-schermen veel gebruikte technieken zijn.

01-02-2006
Klant
Aprio Solution (Eigen Systeem)
tot heden
Rol
Developer

Omgeving
Java/J2EE Hibernate Struts UML

Activiteiten


Naast mijn werkzaamheden ben ik in mijn eigen tijd bezig met Chemiesysteem te bouwen. In mijn drive word ik gestimuleerd door een hoog leraar van TU Eindhoven, die naast zijn vakgebied meedenkt en facileteert in de mogelijkheden om dit systeem met unieke applicatie te laten bouwen. Dit is speciaal ontwikkeld voor het beheer en het bijhouden van laboratorium chemicaliën in gereguleerde omgevingen.
Voor het ontwerp van dit systeem heb ik RUP methode toegepast voor de iteratieve ontwikkeling. Voor de design model heb ik UML gebruikt.

01-12-2006
Klant
Capgemini
01-09-2007
Rol
Developer

Omgeving
Java/J2EE Hibernate JBoss

Activiteiten


Dit project wordt gedaan in opdracht van het Competence Cluster Integrate.
De DMWng is een Database analyse generator tool
Ik heb meegewerkt aan het ontwerp voor de DMWng dat conform de RUP-methode is ontwikkeld. Ik heb een aantal use cases beschreven en het design model gemaakt.
Met behulp van Eclipse heb ik in de realisatiefase van dit traject de richtlijnen bepaald en de meer moeilijke delen van de software ontwikkeld en getest.

01-01-2006
Klant
Capgemini
tot 01-10-2006
Rol
Developer

Omgeving
BEA Weblogic Portal 8.1

Activiteiten


Dit project wordt gedaan in opdracht van het Competence Cluster Integrate.
De Porteltsuite van Componence is een verzameling van portlets voor internet, intranet, extranet en collaboration toepassingen op BEA WebLogic Portal 8.1 architectuur.
Ik heb kwaliteitsonderzoek uitgevoerd naar de inzetbaarheid van de Portletsuite.
Voor de beoordeling van de Portletsuite portlets heb ik een portal test applicatie geïmplementeerd.

BEA Weblogic Integration 8.1
BEA Weblogic Portal 8.1

23-10-2005
Klant
NS
tot 23-12-2005
Rol
Designer, Senior developer

Omgeving
BEA Weblogic Webservice, Eclipse

Activiteiten
Design en development

Dit project wordt gedaan in opdracht van NS Reizigers afdeling Logistiek. NS Reizigers is onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen en is verantwoordelijk voor het reizigersvervoer over het spoor.
In het programma Herontwerp Planproces (HoPp) wordt gewerkt aan het planningsproces van de treinen. Zeg maar het spoorboekje. Een programma waarin ongeveer 50 ICT medewerkers een plek vinden.
Ik heb met name gewerkt aan het ontwerpen en implementeren van een generieke ConfiguratieManager. De ConfigurationManager is de schil met de buitenwereld en biedt functionaliteit voor het opvragen en opslaan van configuratieparameters voor de applicatie. Dit zorgt ervoor dat configuratiegegevens in een teksfile of JNDI kunnen worden opgeslagen zodat het niet nodig is de applicatie te hercompileren bij het wijzigen van deze gegevens.
Als ontwikkelomgeving wordt Eclipse 3.1 gebruikt in combinatie met Clear case op een Windows omgeving, waarbij een database op Linux draait (Oracle 9i). De applicatie-server target is een BEA Weblogic 8.1 omgeving.
Ik heb de RUP methode toegepast voor een iteratieve ontwikkeling van de ConfigurationManager. Ik heb UML gebruikt voor de Use Cases, System Sequence Diagrammen, Activity Diagrammen, Domain model, Class diagrammen en Deployment Diagrammen.

BEA Weblogic Integration 8.1
BEA Weblogic LDAP
Tools en Technieken
RUP, Visio, Enterprise Architect, Use Cases


01-04-2005
Klant
Kesteren groep
tot 15-10-2005
Rol
Designer, Senior developer

Omgeving
BEA WebLogic Process Edition(TM) 8.1

Activiteiten
Design en developing

De Kesteren Groep is een financieel dienstverlener voor de medische sector als het gaat om factoring, billing en incassodiensten.
Het Kesteren Groep Clearing House systeem is een declaratie systeem voor zowel de Basisverzekering als van de aanvullende verzekeringen en zorgt voor specifieke koppelingen met derde partijen zoals Vecozo en LifeLink webservices voor de controle of de gegevens juist zijn.
Ik heb meegewerkt aan het ontwerp voor het Clearing House Systeem dat conform de RUP-methode is ontwikkeld. Met behulp van service-georiënteerde architectuur (Service-Oriented Architecture of SOA) hebben we de snelheid, efficiëntie en kosten van de Kesteren Groep medical factoring-proces getransformeerd. Deze is op basis van BEA WebLogic Process Edition(TM) 8.1 geïmplementeerd. Ik heb een aantal use cases beschreven en het design model gemaakt.
Met behulp van BEA Weblogic Workshop heb ik in de realisatiefase van dit traject de richtlijnen bepaald en de meer moeilijke delen van de software de Java Process Definition (JPD) ontwikkeld en getest. Ik ben ook verantwoordelijk voor de planning en uitvoering van meerdere bruikbaarheidstesten en toetsing van het ontwerp.

BEA Weblogic Integration 8.1
BEA WLI Message Broker Control
BEA Web Service
Tools en Technieken
RUP, Visio, Enterprise Architect, Use Cases

01-04-2004
Klant
Maxxton
tot 30-03-2005
Rol
Senior developer, adviseur J2EE

Omgeving
Oracle Containers for Java (OC4j), Oracl

Activiteiten
Advise, developing

Maxxton is een ICT bedrijf dat zich bezighoudt met het aanbieden van een compleet pakket aan producten en diensten voor vakantieparken, resorts en hotels. Van een allesomvattend softwaresysteem, Newyse genaamd, tot de bijbehorende consultancy en support.
Ik heb een uiterst compleet softwaresysteem, welke kan worden getypeerd als zijnde een ERP systeem voor vakantieparken, resorts en hotels, verder ontwikkelt.
Omdat het softwaresysteem gehost wordt (ASP) voor verschillende vakantieparken, heb ik een onderzoek uitgevoerd en uiteindelijk implementatie gedaan voor het afschermen van de opgevraagde gegevens, Dit is gerealiseerd door gebruikmaking van de Virtual Private Database (VPD) techniek en JDeveloper. Deze techniek is Oracle specifiek en realiseert rowlevel security.


01-10-2001
Klant
GEN B.V.
tot 30-02-2004
Rol
Senior developer, adviseur J2EE

Omgeving
Jboss, Oracle database

Activiteiten
Design, development, opleiding geven, ad

Gen b.v. is een bedrijf dat zich bezighoudt met het aanbieden van softwareoplossingen voor gas- als voor de elektriciteitsmarkt.
Ik heb de redesign opgesteld van reeds ontwikkelde software, die bedoelt is voor het liberaliseren van de energiesector. Daarbij heb ik voor de bestaande programmatuur de Use-Case en het Domain Model opgesteld, waarna deze als input voor de nieuw te ontwikkelen programmatuur heeft gediend.
Verder heb ik de performance van Enterprise JavaBeans op een Jboss Application Server onderzocht.
Ik heb ook meegewerkt in teamverband aan een voorstel voor het framework van een applicatie server in Java / J2EE ter aanvulling van vervanging van bestaande programmatuur.
Gedurende de ontwikkeling van bovengenoemde application server heb ik concrete business cases uitgewerkt in een database- en systeemdesign en ook het systeem gecodeerd en geïmplementeerd. Daarbij werden door mij delen van het framework concreet ingevuld en kritisch getest op toepasbaarheid.
Daarnaast heb ik cursussen geven op het gebied van Java, J2EE, UML.
Verder heb ik het standaard testplan opgesteld en advies gegeven op het gebied van de "meer lagen architectuur".
Ook heb ik software geschreven in C++ en de migratie naar een Java/J2EE omgeving, op basis van CBD (= component based development) met JBoss als applicatie server en Oracle als Database server verzorgd.

01-07-2001
Klant
Yacht
tot 30-09-2001
Rol
Technische Projectleider

Omgeving
J2EE

Activiteiten


De heer Meziane heeft onderzoek gedaan naar Component Based Development (CBD). Dit is de nieuwste variant voor het objectgeoriënteerde programmeren.
Hij was verantwoordelijk voor het opzetten van een afdeling die zich ging bezighouden met CBD.

01-08-2000
Klant
Ordina
tot 30-09-2001
Rol
Informatieanalist, designer, developer

Omgeving
Java

Activiteiten
Design, development

Ik was als architect en programmeur binnen het projectteam verantwoordelijk voor de architectuur en de ontwikkeling van een Project Bug Tracking Systeem met behulp van Visual Age voor Java;
Met dit systeem kunnen verschillende soorten problemen worden geregistreerd. Daarnaast ondersteunt het systeem het oplossingsproces van deze aangemelde problemen.
Ik heb de analyse van de gebruikerswensen en eisen op het gebied van het Project Bug Tracking System uitgevoerd en daarbij het data model en Clases model ontworpen. Ik heb verder Swings, JSP, Servlets en Beans ontworpen en geprogrammeerd.

01-04-2000
Klant
Verzekeringsmaatschappij P&V (Getronics)
tot 30-07-2000
Rol
Technisch Projectleider

Omgeving
VB, Oracle database

Activiteiten
Projectleiding

Als technisch projectleider was ik verantwoordelijk voor de realisatie van een koppeling/interface tussen het Call Center systeem en het mainframe.
Het systeem zorgt ervoor dat de Call Center medewerkers online de beschikking hebben over klant- en polisgegevens vanuit de administratieve systemen op het mainframe.
Ik was verantwoordelijk voor het controleren, bewaken en rapporteren over de voortgang van het project. Ik coördineerde en stemde af tussen de verschillende betrokken partijen (gebruikers, ontwikkelaars, leverancier Call Center systeem);
Ik stuurde het ontwikkelteam (3 ontwikkelaars) aan en analyseerde de gebruikerswensen en eisen.

15-10-1999
Klant
Postbank (Getronics)
tot 30-03-2000
Rol
Systeemontwerper

Omgeving
Visaul C++

Activiteiten
Ontwerpen en testen

Ik werkte als systeemontwerper binnen het project team dat verantwoordelijk was voor de realisatie van een nieuwe versie van het Girotel systeem.
Ik analyseerde de gebruikerswensen en eisen op het gebied van de user interface. Daarnaast zette ik de module indeling en de classes indeling (systeemontwerp) op en ontworp ik de navigatie structuur.
Verder stelde ik het systeemtestplan op en ontwikkelde ik de tests voor de user interfase gebaseerd op een browser look-and-feel en voerde deze testen uit.

15-07-1999
Klant
Gemeentelijk Haven Bedrijf (Getronics)
tot 30-09-1999
Rol
Technisch Applicatiebeheerder

Omgeving
Peoplesoft

Activiteiten
Programmeren

Binnen het Gemeentelijk Haven Bedrijf was ik werkzaam als technisch applicatiebeheerder voor een salaris applicatie. In deze functie heb ik zowel op coördinerend als operationeel niveau nauw samengewerkt met de projectleider, de functionele applicatiebeheerder en de Oracle DBA.
Ik verzorgde technische oplossingen op basis van de gebruikersvragen en/of problemen in de applicatie;
Ik stelde de autorisatie procedures en richtlijnen op en onderhield daarbij contacten met de leverancier (Peoplesoft).

08-02-1999
Klant
Getronics I & SM
tot 26-04-1999
Rol
Functioneel ontwerper

Omgeving
C++, HP OpenView

Activiteiten
designer, developer

Als functioneel ontwerper was ik verantwoordelijk voor de realisatie van een koppeling tussen HP Openview ITSM en de Configuratie Management Database (CMDB).
Ik voerde daarbij een definitiestudie uit door middel van interviews.
Met de opdrachtgevers heb ik de knelpunten rondom de CMDB en HP OpenviewITSM in kaart gebracht;
Ik stelde het functioneel ontwerp op voor de koppeling tussen beide systemen.

09-11-1998
Klant
Unocal (Getronics)
tot 18-12-1998
Rol
Functioneel Ontwerper

Omgeving
VB,Lotus123 en Excel 97

Activiteiten
Programmeren, Ontwerpen

Als functioneel ontwerper was ik verantwoordelijk voor de migratie van een bedrijfskritische spreadsheet applicatie naar Excel 97.
Ik voerde een definitiestudie uit door middel van interviews met de opdrachtgevers. Hieruit heb ik de knelpunten rondom Lotus123 en Excel 97 in kaart gebracht. Voor de realisatie heb ik ook gebruik gemaakt van macro's in Visual Basic.

02-01-1997
Klant
Ecce
tot 30-10-1998
Rol
Hoofd Automatisering

Omgeving
C++, Foxpro

Activiteiten
Projectleider, programmeren, ontwerpen,

Ik heb een Informatie management systeem ontwikkeld. Hiertoe heb ik een analyse uitgevoerd voor de migratie van een Apple en Novell platform naar Windows NT;
Daarnaast zette ik een beheeromgeving voor het intern gebruikte netwerk en onderhield de bestaande Netwerk topologie.
Ook was ik verantwoordelijk voor het functioneel beheer van applicaties en zorgde voor het perfectioneren van bestaande applicaties. Hiertoe coördineerde ik de programmeurs en gebruikers.

02-01-1996
Klant
Center Parcs
tot 30-12-1996
Rol
Programmeur

Omgeving
C++ en Foxpro

Activiteiten


Binnen Center Parcs was ik werkzaam als applicatieprogrammeur voor een autolease, reservering en kassa systeem applicatie. In deze functie heb ik op operationeel niveau nauw samengewerkt met de informatieanalist en de applicatiebeheerder.
De werkzaamheden hielden in het updaten van de dictionary inclusief subschema's; het aanpassen van programmatuur; het uitvoeren van het technische ontwerp, programmering en testen van een autolease, reservering en kassa systeem applicatie.

01-03-1994
Klant
SCR
tot 15-02-1995
Rol
Docent PC Techniek

Omgeving


Activiteiten
opleiden

De Stichting Computerondersteuning Rotterdam(SCR) zorgt voor de distributie, coördinatie en onderhoud van gebruikte computers,tevens verzorgt SCR ook voorscholing en pc-technicus opleiding aan bannenpoolers.
Ik was werkzaam als docent PC techniek bij de Stichting SCR. In deze functie heb ik basis cursussen datacommunicatie en basis pakketten zoals WP,MS-Dos,Lotus123 en DBase verzorgd voor banenpoolers.